Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 30
Primeira ... 12 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Diagnose de desordens nutricionais em hortaliças. Infoteca-e
MAGALHAES, J. R..
bitstream/item/107316/1/CNPH-DOC.-1-88.pdf
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Vegetable; Nutrient; Deficiency; Nutritional desorder.; Deficiência; Distúrbio Fisiológico; Hortaliça; Nutriente..
Ano: 1988 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/756913
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Repolho para o município de Altamira. Infoteca-e
POLTRONIERI, M. C.; KATO, M. do S. A.; POLTRONIERI, L. S..
bitstream/item/42835/1/CPATU-RecBas17.pdf
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Cultivo; Controle; Cultivation; Production; Vegetable; Cultting; Disease; Pest; Control.; Brassica Oleracea; Comercialização; Doença; Hortaliça; Muda; Praga; Produção; Repolho.; Commercialization.; Cabbage.
Ano: 1990 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/381221
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Utilizacao de cobertura morta do solo para a producao de hortalicas no estado de Rondonia. Infoteca-e
FONSECA, A. F. A. da; ANGELETTI, M. da P..
Fornece informacoes uteis para a producao de hortalicas considerando materiais que podem ser utilizados como cobertura morta, efeitos e restricoes do uso da cobertura morta, utilizacao no cultivo de abobora, melancia, melao, alho, beterraba, rabanete, cebolinha, salsa, coentro e cenoura.
Tipo: Circular Técnica (INFOTECA-E) Palavras-chave: Brasil; Rondonia; Vegetable; Horticultural; Production.; Cobertura Morta; Hortaliça; Produção; Solo.; Brazil; Soil..
Ano: 1987 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/697957
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Manejo da irrigação em hortaliças. Infoteca-e
MAROUELLI, W. A.; SILVA, W. L. de C. e; SILVA, H. R. da.
Disponibilidade de agua no solo; Necessidade de agua das hortalicas; Metodos de manejo da irrigacao; Manejo da agua em microirrigacao; Fertirrigacao de hortalicas; Manejo da agua versus ocorrencia de doencas; Manejo de agua na fase de pre-emergencia e transplante; Epoca de paralisacao das irrigacoes; Lamina de agua total necessaria; Recomendacoes para o uso de tensiometros.
Tipo: Livro técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Vegetable; Management.; Hortaliça; Manejo.; Irrigação; Irrigation..
Ano: 1996 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/756333
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
RECOMENDAÇÕES para o uso de corretivos, matéria orgânica e fertilizantes para hortaliças [no] Distrito Federal; 1a. aproximação. Infoteca-e
bitstream/item/109191/1/CNPH-RECOMEN.-PARA-O-USO-DE-CORRET.-MATER.-ORGAN.-E-FERTIL.-PARA-HORT.-DF-87.pdf
Tipo: Recomendação Técnica (INFOTECA-E) Palavras-chave: Distrito Federal; Brasil; Vegetable; Amendments; Fertilizer.; Adubação; Calagem; Corretivo; Fertilizante; Hortaliça; Matéria Orgânica.; Brazil; Liming; Organic matter..
Ano: 1987 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/752594
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Instruções técnicas para o cultivo comercial de hortaliças em Rondônia. Infoteca-e
ANGELETTI, M. da P.; FONSECA, A. F. A. da.
Instrucoes tecnicas dirigidas a extensionistas, baseadas em trabalhos de pesquisa e unidades de observacoes, conduzidas no periodo de 1984/86, pela EMBRAPA-UEPAE Porto Velho, em varios locais do Estado. Apresentam-se meios de superar algumas limitacoes tecnicas e contribui com o crescimento da atividade olericola e Rondonia. Inclui informacoes sobre propagacao, epoca de plantio e regioes aptas para o cultivo, preparo do solo, calagem, adubacao e adubacao organica, doencas e pragas, nematoides e rotacao de culturas.
Tipo: Circular Técnica (INFOTECA-E) Palavras-chave: Cultivo; Brasil; Rondonia; Vegetable; Horticultural; Cultivation; Fitossanidade.; Doença; Hortaliça; Praga..
Ano: 1989 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/697958
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Hortalicas: mais qualidade que quantidade. Infoteca-e
LOPES FILHO, F..
bitstream/item/180584/1/Jornal-do-Semi-arido-v.4-n.14-p.6-1985.pdf
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Vegetable; Quality; Hortaliça; Qualidade.
Ano: 1985 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/132470
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Utilização do búfalo como animal de trabalho no cultivo de hortaliças. Infoteca-e
MARTINEZ, G. B.; CARVALHO, L. O. D. de M.; CHENG, S. S.; NASCIMENTO, C. N. B. do.
bitstream/item/57616/1/CPATU-ComTec56.pdf
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Bubalino; Utilização; Brasil; Buffalo; Utilization; Vegetable; Draft animal.; Bubalus Bubalis; Hortaliça; Horticultura; Tração Animal.; Amazonia; Horticulture..
Ano: 1985 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/382781
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Specialty rattans of the ASEAN Naturalis
Baja-Lapis, A.C..
This paper describes the uses and agricultural practices for 11 selected taxa of rattan in the ASEAN countries with special emphasis on specialty use for food and condiments, ornamentals and dyes. The listed species are Calamus discolor, Calamus manillensis, Calamus ornatus var. philippinensis, Calamus paspalanthus, Calamus siamensis, Calamus tenuis, Calamus tetradactylus, Calamus viminalis, Daemonorops didymophylla, Daemonorops draco and Korthalsia laciniosa.
Tipo: Article / Letter to the editor Palavras-chave: Agriculture; Dye; Fruit; Medicine; Rattans; Vegetable.
Ano: 2009 URL: http://www.repository.naturalis.nl/record/525356
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
SAZONALIDADE DA OFERTA DE PRODUTOS HORTÍCOLAS: O MERCADO DE BERINJELA AgEcon
Anefalos, Lilian Cristina; Moreira, Silvia Rocha; Cipolli, Katia Maria Vieira Avelar Bittencourt; Turco, Patricia Helena Nogueira; Tavares, Paulo Eduardo Da Rocha.
O objetivo deste trabalho foi analisar o mercado de berinjela no período de 2001 a 2006 para estudar a evolução dos índices sazonais de volume e preço comercializados nos principais entrepostos de São Paulo e Minas Gerais. Para isso foram utilizadas séries históricas mensais de preços e volumes comercializados para se determinar seu padrão sazonal anual, a partir do método da média geométrica móvel centralizada. No caso da berinjela, verificou-se elevação da oferta do produto a partir de agosto e setembro, com conseqüente redução nos preços praticados nos entrepostos. Com a aplicação de novas tecnologias, pode ocorrer oferta de produtos de melhor qualidade, influenciando decisivamente a sazonalidade de preços no mercado...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Hortaliça; Sazonalidade; Entreposto; Produto fitoterápico; Vegetable; Seasonality; Mart; Fitoterapeutic product; Crop Production/Industries.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/113377
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
ANÁLISE DA ADOÇÃO DA TECNOLOGIA DA INFORMAÇÃO NA HORTICULTURA BRASILEIRA AgEcon
Boteon, Margarete; Silva, Rafaela Cristina Da; Deleo, Joao Paulo Bernardes.
A tecnologia está mais acessível ao produtor. O valor de um computador hoje equivale a 1 tonelada de adubo (uréia). A medida que o custo da tecnologia caiu, os valores dos fatores de produção – fertilizantes e salários – subiram significamente. Assim, é vital o produtor encontrar formas de otimizar o uso de insumos e melhorar a produtividade da mão-de-obra no campo. A superação desse desafio pode ter apoio importante na tecnologia da informação. Pesquisa realizada com produtores de frutas e hortaliças observou que boa parte deles já tem acesso aos principais meios de comunicação. No entanto, o uso desses meios integrado ao sistema de produção, como controle de custos de produção e uso de ferramenta de agricultura de precisão, ainda é pequeno. A conclusão...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Agricultura de Precisão; Tecnologia da Informação; Internet; Fruticultura; Horticultura; Precision Agriculture; Information Technology; Internet; Fruit; Vegetable; Crop Production/Industries; Farm Management.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/112685
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
The role of Guanxi networks in vegetable supply chains: Empirical evidence from Jiangsu Province, P.R. China AgEcon
Lu, Hualiang; Trienekens, Jacques H.; Feng, Shuyi; Omta, S.W.F. (Onno).
This study at tempt s to empirically investigate the effect of guanxi networks on buyer - seller relationships and on firm performance in vegetable industry in P.R. China. We interviewed 167 vegetable producers and 84 companies to test our conceptual relationship mo del. Results demons t rate that guanxi networks significantly improve buyer - seller relationships regarding interpersonal trust and transaction specific investment s. Buyer - seller relationships show significant impacts on chain performance. Results imply that the effects of guanxi networks differ for producers and companies in the chains. Study also revealed that transaction related at tributes (risk, channel requirements and transaction conditions) also influence buyer - seller...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Guanxi Network; Buyer - Seller Relationship; Performance; Vegetable; China; Agribusiness.
Ano: 2006 URL: http://purl.umn.edu/10092
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Relationships with market intermediaries: the case of vegetable cluster marketing in Southern Philippines AgEcon
Axalan, Jerick T.; Murray-Prior, Roy B.; Concepcion, Sylvia B.; Lamban, Ruby Jane G.; Real, Rodel R.; Montiflor, Marilou O.; Batt, Peter J.; Rola-Rubzen, Maria Fay; Bacus, Recarte H.; Israel, Floro T.; Apara, Dante A..
Effective relationship among partners is a key in strengthening collaborative marketing efforts. One of the collaborative marketing efforts is through clustering of farmer to link into market. This study examined the level of relationship of vegetable cluster farmers with their market intermediaries - cluster and the downstream buyers. A total of 81 vegetables farmers in Southern Philippines were surveyed to determine their relationship level on trust, power-dependence, relationship-specific investments and satisfaction. Comparison between clusters and downstream buyers were made using ANOVA and Welch Test. The study found that farmers have high level of trust to their clusters compared to their downstream buyers. The high level of trust is attributed to...
Tipo: Presentation Palavras-chave: Trust; Relationships; Vegetable; Clustering; Southern Philippines; Marketing.
Ano: 2012 URL: http://purl.umn.edu/124222
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Habit Effects and Producer Welfare in the Fresh Vegetable Trade AgEcon
Ferrier, Peyton Michael; Zhen, Chen.
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Trade; Vegetable; Free trade agreement; Tariff; Habits; NAFTA; Andean Trade Preference Act; Agricultural and Food Policy; Demand and Price Analysis; International Relations/Trade.
Ano: 2011 URL: http://purl.umn.edu/103286
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Florida Agriculture and the Vegetable Industry AgEcon
Stevens, Thomas J., III; Hodges, Alan W.; Mulkey, W. David.
Florida ranked ninth in the U.S. in agricultural receipts for the year 2000, and ranked first or second in receipts for 12 of the nation's top 25 agricultural commodities. Ten of these twelve leading agricultural commodities were fresh fruits or vegetables, and combined, they represented over 45 percent of the state's agricultural receipts in 2000. Despite Florida's preeminent standing as a producer of fresh fruits and vegetables, it's future leadership in this industry is less clear. In real terms, Florida's annual agricultural receipts have declined from $7.41 billion in 1992, to $6.42 billion in 2001. In 2000, receipts fell by over $521 million, the sharpest one-year drop since 1990. The overall trend in fresh vegetable receipts for the State has been...
Tipo: Working or Discussion Paper Palavras-chave: Florida; Agriculture; Vegetable; Fruit; Tomato; Industry; Economic; Performance; Crop Production/Industries.
Ano: 2003 URL: http://purl.umn.edu/15667
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cooperatives' Position in the Fresh Vegetable Industry AgEcon
Biggs, Gilbert W..
Seventy-three fresh vegetable marketing cooperatives handled 57 different fresh vegetable commodities weighing 1.6 billion pounds; these vegetables are valued at more than $218 million. In 1986, cooperatives handled more than 4 percent of the total volume of nine principal fresh vegetables produced in the United States. Important concerns of fresh vegetable marketing cooperatives were competition from domestic and foreign areas, overproduction, labor shortage and high costs, marketing, quality, and transportation. Although associations were using their facilities to 71 percent of capacity, 58 percent planned expansion over the next 5 years to provide facilities for handling the expected increase in new members and increased volume of current members.
Tipo: Report Palavras-chave: Cooperatives; Vegetable; Fresh marketing; Organization; Grower payments; Selling arrangements; Agribusiness.
Ano: 1989 URL: http://purl.umn.edu/52037
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
A Two-Stage Value Chain Model for Vegetable Marketing Chain Efficiency Evaluation: A Transaction Cost Approach AgEcon
Lu, Hualiang.
We applied a two-stage value chain model to investigate the effects of input application and occasional transaction costs on vegetable marketing chain efficiencies with a farm household-level data set. In the first stage, the production efficiencies with the combination of resource endowments, capital and managerial inputs, and production techniques were evaluated; then at the second stage, the marketing technical efficiencies were determined under the marketing value of the vegetables for three typical marketing chains in Nanjing area, P.R. China. The impacts of the transaction costs to the supply chain technical efficiency both at the production and marketing stages were examined by using Tobit model. Study showed that transaction costs significantly...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Two-stage value chain model; Data envelopment analysis; Technical efficiency; Transaction cost; Vegetable; China; Industrial Organization; D1; D8; Q13; Q18.
Ano: 2006 URL: http://purl.umn.edu/25327
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
De Gustibus Asparagus: Habits, Trade, and Welfare from Out of Season Imports of Fresh Vegetables AgEcon
Ferrier, Peyton Michael; Zhen, Chen.
Fresh vegetables, including asparagus, are now available in months outside of the domestic growing season for most U.S. consumers. We use the virtual price method to calculate the equivalent variation for increased availability in a demand system for fresh and frozen vegetables and find that virtual price of out-of-season asparagus is roughly 3 times higher than its in-season price in years prior to year round availability. We find the equivalent variation between 1986-1991 (when asparagus was available approximately half the year) and 1993-1999 (when it was available year round) to be 0.91 of consumer vegetable budgets, implying a welfare benefit of approximately $86 million annually. We also find evidence of habit formation for fresh but not frozen...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Vegetable; Translog; Asparagus; Habits; Virtual price; Welfare; Fresh; Frozen; Consumer/Household Economics; Demand and Price Analysis; International Relations/Trade.
Ano: 2010 URL: http://purl.umn.edu/61160
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
A magyar zöldség- és gyümölcságazatok külkereskedelmi versenyképességének alakulása AgEcon
Medina, Viktor.
A vizsgálatok eredményei alapján megállapítható, hogy a zöldség- és gyümölcságazatok versenyképesek, de a versenyképesség évről évre csökken. A versenyképesség romlása az uniós csatlakozással nem szűnt meg, sőt erősödött, ami részben az ágazat felkészületlenségének, részben a 2004. évi bő termésnek és a 2005. év kedvezőtlen időjárásának köszönhető. Kedvezőtlen eredmény az is, hogy a pozícióromlás legnagyobb mértékben a célpiacokon észlelhető. A termékköröket külön elemezve látható, hogy a versenyképességi mutatók a legkedvezőbbek a feldolgozott termékeknél. Ezt követik a friss zöldségek. A friss gyümölcsnél már nem is beszélhetünk versenyelőnyről. Ennek a magyarázatát elsősorban a jelentős mértékben megnőtt déligyümölcsimport adja. A kedvezőtlen...
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Zöldség; Gyümölcs; Versenyképesség; Külkereskedelem; EU-csatlakozás; Vegetable; Fruit; Competitiveness; Foreign trade; EU accession; Crop Production/Industries; International Relations/Trade; Marketing.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/58593
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Drying kinetics of crushed mass of ‘jambu’: Effective diffusivity and activation energy AGRIAMBI
Gomes,Francileni P.; Osvaldo,Resende; Sousa,Elisabete P.; Oliveira,Daneil E. C. de; Araújo Neto,Francisco R. de.
ABSTRACT The aim of this paper was to analyze the drying kinetics, test the Akaike information criterion (AIC) and Schwarz’s Bayesian information criterion (BIC) in the selection of models, determine the effective diffusivity and activation energy of the crushed mass of ‘jambu’ leaves for different conditions of temperature and layer thicknesses. The experiment was carried out at the Food Laboratory of the Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa) in Macapá-AP. Drying was carried out in air circulation oven with speed of 1.0 m s-1 at various temperatures (60, 70 and 80 ºC) and layer thicknesses (0.005 and 0.010 m). The experimental data were fitted to 11 mathematical models. Coefficient of determination (R2), mean relative error (P), mean...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Vegetable; Convective drying; Acmella oleracea.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662018000700499
Registros recuperados: 30
Primeira ... 12 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional